Közélet

Vitézy válaszolt az őt „a lelkek legmélyébe belehatoló és pusztító propagandával” vádoló Karácsonynak

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Vitézy Dávid válaszolt Karácsony Gergelynek, aki ma reggeli interjújában kihívója a BKK-rendészet létrehozására irányuló programtervét kritizálta. Az LMP és több civil szervezet főpolgármester-jelöltje a közbiztonságot javítaná így a közösségi közlekedés járművein, de Karácsony szerint valójában a hajléktalanokat és a rendbontókat összemosó javaslat hangulatkeltést szolgálja, és amúgy is kivitelezhetetlen. „Szerintem ez egy iszonyatosan káros, a lelkek legmélyébe belehatoló és pusztító propaganda, amire a Dávid most rájátszik” – mondta a regnáló főpolgármester.

Vitézy Facebookon közzétett válaszában azt írta: „egész életemben azt hallgattam, hogy mit miért nem lehet megcsinálni”, ám ennek ellenére megvalósították az éjszakai buszhálózat kiterjesztését, a füves villamosvágányok létesítését, valamint a budai fonódó villamos forgalomba helyezését. Vitézy szerint ugyanígy megvalósítható a BKK-rendészet is. Mint írta, a közösségi közlekedésre figyelő kivonuló rendészeti szolgálat a legtöbb európai nagyvárosban működik, ahogy arra is számos példa van, hogy lehet az appon keresztül hívni rendészeti segítséget, például Stockholmban.

BKK-rendészetre szükség van, minden nap azt a visszajelzést kapom a budapestiektől, hogy egyre több antiszociális jelenséggel találkoznak a közösségi közlekedésen. Nem mosom össze a hajléktalanságot az erőszakkal, de a tömegközlekedés nem lehet hajléktalanszálló, nem lehet szervezett koldusbandák munkahelye, nem lehet a zaklatók szabad terepe. Senki nem állította, hogy ezek azonos csoportok vagy problémák, ez a szavaim kiforgatása

– fogalmazott Vitézy, aki szerint nem elfogadható, hogy szülők ne merjék a gyerekeiket egyedül felengedni este a hármas villamosra vagy egy éjszakai buszra. Ebbe, mint írta, nem lehet és nem is szabad beletörődni, ezért létre fogják hozni a BKK-rendészetet, amely idén ősszel munkához lát.

Az LMP-t a Fidesz proxijának nevező Karácsony kritikájára a Vitézyt jelölő párt elnöke, Ungár Péter is reagált.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik