Közélet

A letartóztatott szkíta élettársa: Egy nagy felfújt lufi ez az ügy

Az édesanyjával teljesen megdöbbentünk, amikor az élettársa értesített minket az elfogásáról. Gyula alapvetően egyáltalán nem agresszív, viszont nagyon befolyásolható. A beszédét szerintem azért mondhatta, mert ezt várták el tőle.

– mondta a Blikknek az egyik szkíta édesapja, akiket nemrég letartóztattak a rendőrök.  Kötő Gyuláról már mi is írtunk, amikor kiderült, hogy 10 hónapon keresztül volt a Mi Hazánk nagykanizsai elnöke, de 2023-ban kilépett a pártból.

A magyarság és a radikális gondolatok mindig közel álltak hozzá. Ugyan haragszik minden pártra, de az elhangzottakat biztosan nem gondolta komolyan. Tudtommal nála nem találtak semmit, neki a dumája a fegyvere

– mondta Kötő édesapja. A rendőrség azzal vádolja őket, hogy Magyarország alkotmányos rendjét akarták megdönteni.

Azzal a határozott céllal törtek ránk, hogy itt fegyverarzenálra bukkannak, de csalódniuk kellett. Nálunk csak egy legálisan tartható íjpuskát és íjpisztolyt találtak. Egy nagy felfújt lufi ez az ügy. Tudom, hogy erős szavak hangzottak el, amit a hatóságoknak komolyan kell venniük. Alapvetően egyetértek a társaság gondolkodásával, de a megfogalmazással természetesen nem.

– mondta a Blikknek Kötő élettársa.

Gyula jólelkű és segítőkész férfi, de aki ismeri, tudja, hogy milyen nagy a szája… A meggyőződése, hogy mi Szkíták vagyunk, de ez alapvetően nem rossz. Kicsit rosszul fogalmazott, de rosszat nem csinált. Kiállok mellette, mert egy abszolút rendes ember. Logikusan végiggondolva, tucatnyi ember hogyan tudta volna átvenni a hatalmat?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik