Közélet

Csalókra figyelmeztet a MÁV–VOLÁN-csoport

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Egyetlen társaság sem hirdet 699 forintért egy évre szóló, ingyenes utazást biztosító START klub Prémium kártyát.

Csalók hirdetnek utazási kedvezményeket a MÁV-VOLÁN-csoport nevében. A MÁV-VOLÁN-csoport és a MÁV-START oldalaira megtévesztően emlékeztető Facebook és Instagram oldalakon népszerűsítenek hamis START klub Prémium kártyát 699 forint  értékben, amely egy évre szóló ingyenes utazást biztosít.

Az adathalászok így próbálják megszerezni a felhasználók személyes adatait és pénzét. A MÁV-VOLÁN-csoport hivatalos weboldalai: a mavcsoport.hu, volanbusz.hu, mav-hev.hu, jegy.mav.hu domainek alatt érhetőek el, minden más weboldal vagy hirdetés, amely megtévesztően hasonlít ezekre, csalásra utal. Az elmúlt hetekben napi 20-30 hívás érkezik a vasúttársaság ügyfélszolgálatára. Az utasok vagy a csalásra hívják fel a figyelmet, vagy a megtévesztő hirdetésekben ajánlott kedvezményről érdeklődnek.

A MÁV-START, a MÁV és egyetlen a MÁV-VOLÁN-csoportba tartozó társaság sem hirdet 699 forintért egy évre szóló, ingyenes utazást biztosító START klub Prémium kártyát.

A csalások megelőzése érdekében a mavcsoport.hu oldalon érdemes ellenőrizni a MÁV-START Zrt. által nyújtott kedvezményeket. Akiben kétség merül fel bármely interneten látott kedvezménnyel kapcsolatban, keresse a 0-24 órában rendelkezésre álló telefonos ügyfélszolgálatot (MÁVDIREKT) a +36 (1) 3 49 49 49 -es számon. A MÁV-VOLÁN-csoport az utasok megtévesztése miatt feljelentést tesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik