Közélet

Szentestei boltzár: a Fidesz újra lesöpörte a javaslatot

Soós Lajos / MTI
Soós Lajos / MTI
Ezúttal sem vették tárgysorozatba, hogy december 24-e legyen munkaszüneti nap.

Balassa Péter (Jobbik) javaslatát ezúttal sem támogatta a kijelölt parlamenti bizottság. A fideszes többségű Vállalkozásfejlesztési bizottság nem vette tárgysorozatba a törvényjavaslatot.  A Jobbik szerint a Fidesz ötödször megy szembe a közakarattal, hiszen a magyarok 83%-a mellett már az élelmiszerláncok is támogatnák, hogy szenteste legyen munkaszüneti nap.

Az ellenzéki párt szerint már

az élelmiszerláncok is családbarátabbak a valóságban, mint a magát ezzel a jelzővel illető Fidesz-kormány.

A Jobbik sikerként könyveli el a javaslat egyre szélesebb társadalmi támogatását, Balassa Péter (a képen) pedig írásbeli választ igénylő kérdést nyújtott be Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszternek arról, mikor lesz december 24-e munkaszüneti nap.

Emlékeztetett rá, hogy a kormánypárti többség javaslata elutasítását mindig nemzetgazdasági szempontból, azzal magyarázta, hogy ez az államháztartásnak bevételkiesést jelentene, ami azonban nem igaz, hiszen a Lidl már be is jelentette, hogy 24-én nem nyit ki, az energiaválság közepette az is kérdéses, megéri-e nyitva tartani aznap.

Balassa szerint azonban ez egy értékválasztás, egy magát kereszténynek valló ország kormányának tekintettel kellene lennie a családok igényére, hogy december 24-től 26-ig együtt tudjanak lenni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik