Közélet

Orbán Viktor két új főispánt és egy helyettes államtitkárt nevezett ki

Varga Jennifer/ 24.hu
Varga Jennifer/ 24.hu
Megjelentek a Magyar Közlönyben a miniszterelnök személyi döntései.

Már csak néhány hétig marad üresen két megüresedett főispáni poszt. Orbán Viktor ugyanis a Miniszterelnökséget vezető miniszter javaslatára

  • Salgó László Pétert a Csongrád-Csanád Vármegyei
  • Tanárki Gábort a Fejér Vármegyei

Kormányhivatalt vezető főispánná nevezte ki október 1-jei hatállyal.

A kormányfő korábban Gulyás Gergely miniszter javaslatára mentette fel hivatalából az előző Fejér vármegyei főispánt július végén. Simon László 2014-től vezette a hivatalt, korábban volt megyei rendőrfőkapitány is. Csongrád-Csanád volt főispánja, Róth Márton maga mondott le, megbízatása augusztus végén szűnt meg. Ő korábban gimnáziumi tanár volt, majd a római magyar nagykövetség diplomatájaként dolgozott.  

Salgó László Péter korábban az Igazságügyi Minisztériumban  közigazgatási államtitkár volt, míg Tanárki Gábor hivatali elődje igazgatójaként dolgozott.

Frissítünk!

Változások a Magyar Közlönynél is

Salgó László Péter kinevezése érintette a Magyar Közlönyt is, amelynek kiadásáért és szerkesztésért volt felelős volt. Tuzson Bence igazságügyi miniszter most egy utasítást adott ki a Hivatalos Értesítőben, amely szerint a Magyar Közlöny és a Magyar Közlöny mellékleteként megjelenő Hivatalos Értesítő felelős szerkesztője Bíró Attila államtitkár lesz október 1-jétől.

 

A miniszterelnök egy helyettes államtitkárt felmentett, egyet pedig kinevezett Szalay-Bobrovniczky Kristóf javaslatára. A honvédelmi tárcánál szeptember végéig marad a posztjáról lemondó Korom Renáta. Ő felelt a jogi és igazgatási ügyekért. Orbán Viktor ezzel egyeidejűleg Udvardi Endrét nevezte a tárca helyettes államtitkárává október 1-jei hatállyal. Ő korábban a HM Jogi Főosztályát vezette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik