Belföld

Főispán lesz Varga Judit államtitkárából

Soós Lajos / MTI
Soós Lajos / MTI

Salgó László Pétert, az Igazságügyi Minisztérium korábbi közigazgatási államtitkárát nevezik ki főispánnak a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal élre – írja az Index.

Az államtitkárnak azután ajánlották fel az állást, hogy Varga Judit korábbi igazzságügyi miniszter lemondásával a kormány átszervezte a tárcát. Salgónak az idén augusztus 20-a alkalmából egyébként Deák Ferenc-díjat adott át Tuzson Bence, az új igazságügyi miniszter. Ezt az állami díjat olyan jogtudósok, jogászok életútjának és munkájának elismerésére adják, akik a jogtudományok területén tartósan kiemelkedő kutatási, ítélkezési, jogalkotói vagy jogalkalmazói tevékenységet végeztek.

A korábbi főispán, Róth Márton maga mondott le, megbízatása – a Magyar Közlöny szerint – 2023. augusztus 31-ei hatállyal szűnt meg. Ő kevesebb, mint egy éve, 2022 novemberében vette át a csongrádi kormányhivatalt. Róth az Index szerint 2022 nyaráig Rómában diplomataként tevékenykedett és

meglehetősen kényelmetlenül érezte magát a magyar közigazgatásban.

A jogász végzettségű Salgó László Péter 2010-ben a Navracsics Tibor vezette Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban titkárságvezetőként kezdett, majd 2014-től közjogi jogalkotásért felelős helyettes államtitkárként dolgozott. A Varga Judit vezette tárcánál közigazgatási államtitkárságig vitte. A miniszter lemondása után a helyét Bíró Attila vette át.

Kiemelt képünkön az új főispán, Salgó László Péter látható Tuzson Bence igazságügyi miniszter társaságában, miután augusztus 28-án átvette a Deák Ferenc-díjat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik