Közélet

Orbán Viktor üzent az életveszélybe kerülő barlangász megmentőinek

Hétfő este, éjfél előtt néhány perccel adott hírt a Magyar Barlangi Mentőszolgálat arról, hogy sikeresen kimentették a dél-törökországi Morca-barlangban rekedt barlangkutatót, Mark Dickey-t. A férfi kimentésétben magyar mentők is közreműködtek, sőt az ő egészségügyi csoportjuk ért oda elsőként a gyomorbélrendszeri vérzés miatt életveszélybe kerülő barlangászhoz, a csapat gyógyszeres ellátással, valamint vérátömlesztéssel stabilizálta a kutató állapotát.

Nem hagyta ezt szó nélkül a miniszterelnök sem. Orbán Viktor a Facebook-oldalán üzent mindazon magyar szereplőknek, akik részt vettek a mentésben.

Köszönjük a munkát a Törökországban sikeres mentést végrehajtó magyar orvosoknak és barlangi mentőknek. Magyarország büszke lehet!

– írta a kormányfő.

Mark Dickey egy nemzetközi expedíció során szeptember 2-án gyomorbélrendszeri vérzést kapott, és 1040 méteres mélységben rekedt. Kimentése nemzetközi mentőakció keretében folyt, amelyben török szervezetek mellett magyar, horvát, olasz, bolgár és szlovén csapatok is részt vettek.

Kapcsolódó
Magyar mentők közreműködésével felszínre hozták az ezer méteres mélységben rekedt barlangászt
Mark Dickey egy nemzetközi expedíció során gyomorbélrendszeri vérzést kapott, és 1040 méteres mélységben rekedt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik