Közélet

Felelősségre vonják az orosz vezetést a bűnökért, amelyeket az ukrán néppel szemben elkövetett – Kijev így reagált az Orbán-interjúra

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

„Nem tudjuk, hogy megy ez Magyarországon, de Ukrajna nem kereskedik sem területeivel, sem szuverenitásával” – jelentette ki egy szerda délutáni Facebook-bejegyzésében a kijevi külügyi tárca szóvivője, amelyet a Népszava vett észre.

Oleg Nikolenko Orbán Viktor minapi interjújára reagált. A magyar kormányfő azt mondta Tucker Carlsonnak, hogy a háború befejezéséhez a Nyugatnak megállapodást kellene kötnie Vlagyimir Putyinnal, és kitért arra is, hogy a béke legjobb módja a nyugati fegyverszállítások beszüntetése lenne.

„Tulajdonképpen már kezdtünk aggódni, amiért Orbán Viktor túl régóta nem beszélt az Ukrajnába irányuló fegyverszállítások leállításáról, és meg sem próbálta meg legitimálni Oroszország agresszióját. Kétségeink támadtak a magyar miniszterelnök egyébként következetes álláspontját illetően” – írta a kijevi külügyi szóvivő. Hozzáfűzte:

akármilyen „rangos szószólókat” alkalmaz az orosz vezetés, mindenképpen felelősségre vonják azokért a bűnökért, amelyeket az ukrán néppel szemben elkövettek. 

Kapcsolódó
Orbán Viktor Tucker Carlsonnak: Trump az, aki megmentheti a nyugati világot, és talán az emberiséget is az egész Földön
Az orosz-ukrán háborúról, a nemzetegyesítésről és Trumpról is beszélt a miniszterelnök.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik