Közélet

Új megbízást kapott Orbán Viktortól Deutsch Tamás

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A budapesti 5-ös számú egyéni választókerület fideszes elnökévé nevezte ki Orbán Viktor Deutsch Tamást – az erről szóló dokumentumot a párt európai parlamenti képviselője tette közzé a Facebook-oldalán.

Deutsch a kinevezésről szóló papírhoz csupán annyit kommentelt: „Hajrá, Terézváros, hajrá, Erzsébetváros, hajrá, Fidesz!”

Mint ismert, tavaly novemberben Bajkai István, a Fidesz parlamenti képviselője, a párt Budapest 5. számú választókerületi (Erzsébetváros és Terézváros) elnöke levelet küldött szét a helyi tagoknak, amelyben az állt, hogy a választókerületi elnök javaslatára a Fidesz Országos Választmányának Elnöksége elindította az eljárást a szervezet feloszlatására. A korábban az Orbán család ügyvédjeként is ismert fideszes politikus, illetve a választmányi döntés hátterében az állhatott, hogy a Fidesz a  választókerületben nem volt sikeres. A párt vereséget szenvedett a 2019-es önkormányzati választásokon, amikor az addigi fideszes polgármestert legyőzve Erzsébetvárosban a DK-s Niedermüller Péter, Terézvárosban a momentumos Soproni Tamás lett a kerület vezetője, stabil közgyűlési többséggel. A 2018-as országgyűlési választáson ráadásul egyéniben a DK-s Oláh Lajos éppen Bajkai Istvánt győzte le, aki tavaly egyéniben nem is indult, listán jutott be a parlamentbe.

Bajkai azonban idén áprilisban elhunyt. A 2022-es parlamenti választáson a Fidesz és a KDNP közös listájának 21. helyén mandátumot szerző politikus helyére Ferencz Orsolya ült be.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik