Közélet

Orbán Balázs: Hadházy Ákos, a sunyi, sompolygó róka a Harry Potterről is hazudik

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Hadházy Ákos független képviselő szombaton arról írt a Facebookon, hogy „az őrület fokozódik”, gyerekeknek és fiataloknak szánt fantasy, illetve kalandregényeket fóliáztak le a Libri könyvesboltjaiban, köztük a Harry Potter-sorozat egyik – a feltöltött kép alapján 23 ezer forintért árult, angol nyelvű – kötetét. Az ellenzéki politikus megemlítette azt is, hogy a legnagyobb könyvkereskedő lánc nemrég került a kormányközeli Mathias Corvinus Collegium (MCC) tulajdonába. „Mindössze két lépésre vagyunk könyvégetéstől. Talán odáig nem kellene eljutni” – fogalmazott.

Bár a Libri a napokban elismerte, hogy a gyermekvédelminek nevezett, de sokszor melegellenesként hivatkozott törvény miatt fóliáztak be egyes könyveket, korábban pedig könyvkiadókat keresett meg, hogy megtudja, szerintük az adott könyvek megfelelnek-e a törvény előírásainak, a jelen esetben nem erről van szó.

Ez Orbán Balázs Facebook-oldaláról derült ki, aki túl azon, hogy a miniszterelnök politikai igazgatója, egyben az MCC kuratóriumi elnöke is. Orbán elirigyelte főnöke szóhasználatát, ugyanis úgy fogalmazott

Hadházy Ákos, a sunyi, sompolygó róka megint hazudozik össze-vissza: szerinte a Harry Pottert gyermekvédelmi okokból csomagoltatja a Libri, miközben a napnál is világosabban látszik (még az általa feltöltött képből is), hogy nagy értékű, külföldi könyvről van szó, amit a piaci szokásoknak megfelelően mindig így védenek a sérüléstől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik