Belföld

„Mint egy szőrét hullató rossz vidéki róka” – a Parlament folyosóján kérdezte Hadházy Orbánt a toszkánai utazásról

Hadházy Ákos független képviselő a státusztörvény megszavazásának napján a Parlament folyosóján próbálta megtudni Orbán Viktortól, ki adott utasítást arra, hogy a honvédségi repülő Egyiptomból hazafelé egy ezer kilométeres kerülőt tegyen Pisába, hogy a miniszterelnök meglátogathassa a lányát. Ahogy arról a 24.hu beszámolt márciusban, Toszkánába repült Egyiptomból az egyik honvédségi gép, Orbánt pedig egy olvasónk később Firenzében fotózta le.

Hadházy Ákos a telefonjával felvette a beszélgetést, melybe olykor Szijjártó Péter és több másik fideszes képviselő is bekapcsolódott.

Orbán folyamatosan sunyi alaknak nevezte Hadházyt, miközben a független képviselő azt magyarázta, hogy már írásban, hivatalosan is megpróbálta kérdéseit feltenni az utazással kapcsolatban, de soha nem kapott választ ezekre.

Sompolygó sunyi róka, nem? Most mondjátok meg, nem? Mondjuk meg neki

– mondta Orbán, miközben Hadházy azt kérte, legalább mondják meg neki, hogyan tudná megtudni azt, ki adta ki az utasítást, hogy a gép Toszkánában leszálljon.

Orbán szerint ők szívesen beszélnek mindenkivel, de Hadházy egy olyan sunyi alak, hogy vele nem tudnak beszélni. A miniszterelnök később úgy összegez:

Mindig hazudik, mindig sunyi, mindig sompolyog, mint egy szőrét hullató rossz vidéki róka.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik