Közélet

Közszolgálati kommunikáció menedzsmentre lehet szakosodni az NKE-n

Ivándi Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi Szabó Balázs / 24.hu

Közszolgálati kommunikáció menedzsment és digitális média szakirányokkal új szak indul az Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. Az intézmény közleménye szerint a szeptembertől induló Kommunikáció- és médiatudomány szakra az egyetemi tervek szerint a 2023. júliusi pótfelvételi időszakban lehet jelentkezni.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen induló kommunikációs képzés célja, hogy

olyan kommunikációs és médiaszakembereket bocsássanak ki az egyetemről, akik a megszerzett tudásukat képesek – vezetői szerepben is – a folyamatos változásokhoz igazítani.

Az NKE-n végzett hallgatók számára „biztos elhelyezkedési lehetőséget jelent az egyetem kiterjedt kapcsolatrendszere, illetve a képzés részeként elvégzett szakmai gyakorlat. A hallgatók kommunikációs szakértőként, vezetőként, közösségimédia-menedzserként, illetve kutatóként is elhelyezkedhetnek a köz- vagy akár magánszférában. ”

A kommunikáció- és médiatudomány mesterszak a magyar (és későbbiekben a nemzetközi) felsőoktatási térben is határozott, a közszolgálati kommunikáció fejlesztését és a digitalizációt hangsúlyozó, egyedülálló képzési karakterrel rendelkezik, közölték.

A szakon két specializáció indul: az egyik a digitális média, a másik a közszolgálati és politikai kommunikációmenedzsment lesz. Az előbbin a szervezeti digitálismédia-kezelés, a mesterséges intelligenciára építő folyamatok vizsgálata, illetve a digitális médiatudatosság fejlesztése kerül előtérbe. A másik specializáció a közszolgálati és közéleti vezetőképzést segíti elő, a politikai kommunikáció, a nemzetközi tárgyalástechnika, a közszereplők médiagyakorlata, illetve a fenntartható vezetői kommunikáció alapvetéseivel.

A szeptemberben induló, kétéves Kommunikáció- és médiatudomány képzésre az egyetem tervei szerint a 2023. júliusi pótfelvételi időszakban lehet jelentkezni a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. Az egyetem tíz hallgatónak ösztöndíj-lehetőséget is biztosít.

A hallgatók számára jó perspektíva lehet egyébként a későbbiekben az MTVA, ahol adófizetői pénzből taxira félmilliárd forintot, autómosóra száz millió forintot költenek.

Kapcsolódó
Úgy vágta meg a köztévé a sztrájkoló tanár nyilatkozatát, mintha elégedett lenne a fizetésével, holott ennek épp az ellenkezőjéről beszélt
A hajdúsámsoni testneveléstanár szerint a köztévé szerkesztői „lerombolták a mondanivalóját”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik