Közélet

Óriásplakátok hirdetik Budapesten, hogy mit gondol Ferenc pápa a háborúról és a melegekről

Stefano Costantino/SOPA Images/LightRocket via Getty Images
Stefano Costantino/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Azzal a gyengédséggel kellene a püspököknek a melegek felé fordulni, ahogyan Isten bánik a népével

– mondta korábban Ferenc pápa. Ezzel és ehhez hasonló sorokkal a következő napokban egyre gyakrabban találkozhatunk majd Budapest utcáin, a Szemlélek közössége ugyanis úgy döntött, hogy a pápalátogatás előtti napokban Ferenc pápa szavait felhangosítva igyekszik segíteni jobban odafigyelni arra, hogy mit képvisel az a személy, aki ünnepi szentmisét celebrál majd a Kossuth téren április 30-án.

„Hisszük, hogy nem politikai és egyéb érdekek miatt érkezik Magyarországra, hanem lelkipásztori céllal jön, és nem egy belterjes körhöz, hanem az egész nemzethez kíván szólni, minden magyar emberrel szívesen találkozna” – jegyezte meg a pápáról a kezdeményező Szemlélek, ami öt témát választott ki, mindegyikhez egy Ferenc pápához tartozó idézetet csatolva.

Ezek a következők:

  • háborús aggresszió,
  • populizmus,
  • homoszexualitás,
  • médiamanipuláció,
  • és az egyház valódi küldetése.

A plakátokat a főváros több pontján óriásplakátok és citylight-ok segítségével teszik közzé, ezzel együtt a kampány fő felülete az internet és a közösségi média lesz, de televíziós és rádiós megjelenések is kísérik majd a kezdeményezést.

Ferenc pápa érkezését kiemelt készültséggel várják a fővárosban, de kilátásban van egy békemenet is a tiszteletére, legalábbis ha Bayer Zsolton múlik, összehozzák vasárnap délelőttre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik