Közélet

Bayer Zsolt mégsem hirdet békemenetet Ferenc pápa miséje elé, hiába írta meg „az összes hülye”

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Vasárnap este menetrendszerűen érkezett a Hír TV-n a Sajtóklub című műsor, ahol a résztvevők általában Bayer Zsolt műsorvezetése mellett a bel- és külpolitikai történéseket szakértik meg a kormány szemüvegén keresztül. A legújabb adásban Bencsik András, Gajdics Ottó és Néző László közreműködésével szó volt az amerikaiak által állítólag felépíteni kívánt jobbikos Gyöngyösi Mártonról, magyarországi és kárpátaljai plakátkampányokról és az ukrán gabonáról is, de még mielőtt mindezekre rátértek volna, Bayer Zsolt a kamera felé fordult és a nézőkhöz szólt:

Arra szeretném kérni a nézőinket (…), a békemenet résztvevőit, hogy 30-án jöjjenek el a Kosuth térre.

Mint arról a 24.hu is többször beszámolt, Ferenc pápa április utolsó hétvégéjén Magyarországra látogat. A katolikus egyház feje három nappos itt tartózkodása alatt több nyilvános és nem nyilvános eseményen is részt vesz majd, Novák Katalin köztársasági elnökkel és Orbán Viktor miniszterelnökkel is találkozik majd, április 30-án pedig ünnepi szentmisét tart a Kossuth téren. Ez utóbbi alkalomból szeretné meglepni Bayer a pápát.

Legyen ez egy békemenet. Legyünk rettenetesen sokan. Higgyék el, hogy nem csak lelkileg lesz ez fontos, hanem ennek politikai üzenete is lenne

– mondta Bayer, szavait megtoldva azzal, hogy a korábbi békemenetek résztvevői mostanában egyre gyakrabban keresik őket azzal, hogy mikor gyűlnek össze újra, mert „elviselhetetlen, ami történik”.

Néhány évvel ezelőtt Bayer Zsolt kevésbé rokonszevezett Ferenc pápával, ezt támasztja alá legalábbis, hogy amikor utóbbi a migránsok iránti emberséges bánásmód mellett foglalt állást, Bayer lemarházta a pápát. Bayer ugyanitt azt is kifogásolta, hogy az argentin születésű Ferenc „migráns hátterű pápa”, akinek az égvilágon semmilyen európai kötődése nincsen, továbbá nem véletlen, hogy amikor a leginkább szükség lenne egy európai pápára, egy dél-amerikai pap került az katolikus egyház élére, azaz „sikerült hozni””egy európai értékektől idegen pápát.

Frissítünk!

Hétfő délelelőtt saját blogján jelentkezett Bayer Zsolt, ahol leszögezte, hogy nem hirdetett békemenetet, dacára annak, hogy „már az összes hülye megírta”.

„Annyit mondtam, legyünk ott nagyon sokan, jöjjenek azok is minél többen, akik békemenetre szoktak járni. Ebből lettek az üvöltő címek, miszerint én békemenetet hirdettem. Nem hirdettem” – írja Bayer, bár 1:01-nél tényleg az hagyta el a száját, hogy „legyen ez egy békemenet”.

A bejegyzésben Bayer azt is leírja, hogy szerinte a balos-libernyák sajtómunkások és gazemberek célja az volt a fenti hír lehozásával, hogy zavart, feszültséget, értetlenkedést gerjesszenek a pápalátogatás köré. Végül megjegyzi, hogy a Hősök tere jobb helyszín lett volna az ünnepi miséhez.

Kapcsolódó
Ferenc pápa a Tinderről és a szexről is beszélt, mégis a néma pillanatai a legfontosabbak
Vélhetően nem sokan mernék bevállalni, hogy mélyen a pápa szemébe nézve a maszturbálásról kérdezzék a katolikus egyházfőt, a Disney+-on debütáló Ferenc pápa válaszol című dokumentumfilmben viszont semmi sem tabu.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik