Közélet

Fischer doktor nem amerikai sebész, magyar csaló

A férfi Bagdadban praktizáló orvosnak mondva magát csalt ki tízmilliókat nőktől.

A férfi egy közösségi oldalon tűnt fel dr. Norbert Fischerként tavaly februárban. A rendőrség honlapján azt írták, kizárólag nőket keresett meg, szánalmat ébresztve előadta nekik, hogy amerikai sebészként dolgozik az iraki fővárosban, de hamarosan lejár a szerződése, de hozzá tudna jutni egy csaknem 2 millió dolláros összeghez, ha segítenek neki.

Közel egy tucat nőt vert át. Az asszonyok egy megadott számlaszámra fizettek, volt aki többször is. Megközelítőleg 15 millió forint gyűlt össze a számlán. A pénzt egy maglódi özvegyasszonnyal vetette fel, ultatta át egy általa megadott bitcoin fiókba. Neki már Kovács Andrásként mutatkozott be virtuálisan egy társkereső oldalon.

Azt adta elő, hogy Amerikában élő orvos, azért beszél magyarul, mert a Dunántúlról származik, szülei halála után költözött a tengerentúlra. Miután elnyerte a nő szimpátiáját, jelezte, magyarországi találkozójuk előtt balesetet szenvedett, azt állította, kórházi költségei keletkeztek, de nem fér a pénzéhez.

Az utolsó pénzutalásánál a nővel közölték, a számlát zárolták, a pénzhez nem lehet hozzáférni. Ezt az információt még továbbította hódolójának, akinek hirtelen nyoma veszett.

A 72 éves asszony elleni nyomozást elkülönítették az alapügytől. A csalás gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen elrendelt büntetőeljárás jelenleg is folyamatban van a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztályán. A pénzmosás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Monori Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya befejezte, az iratokat megküldte az ügyészségnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik