Közélet

Szokatlan időpontban számol be döntéseiről a kormány

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Szombaton délután egy órakor számol be a kormány döntéseiről Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

Az elmúlt félévben már előfordult, hogy váratlan időpontban tartottak kormányinfót: július 30-án szombaton a benzinárstop szigorítását jelentették be, szeptember 17-én, szintén egy szombati napon pedig meghosszabbították a benzin- és élelmiszerárstopot. Azóta tudjuk, hogy a benzinárstopot december elején kivezették, az élelmiszerárstopokat pedig április végééig meghosszabbították.

Orbán Viktor ma reggeli interjújában arról beszélt, hogy a kormánypárti frakció zúgolódása ellenére támogatja Svédország és Finnország felvételét a NATO-ba, így könnyen lehet, hogy az erről szóló döntés lesz terítéken. Mint ismert, a NATO-tagállamok közül egyedül Magyarország és Törökország parlamentje nem ratifikálta a skandináv országok csatlakozási kérelmét.

A kormányfő arról is beszélt, hogy Magyarország már „megkapta az injekciót” az infláció ellen, és szerinte az intézkedések hatásai már márciusban érzékelhetők lesznek. Így könnyen elképzelhető, hogy gazdasági kérdésekben számíthatunk bejelentésre, ahogy az EU-források és az energetika ügyében is várhatók új döntések.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik