Közélet

Nyílt levélben kérik Novák Katalint, hogy ne írja alá a szociális törvény módosítását

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége nyílt levélben kéri Novák Katalin köztársasági elnököt, hogy ne írja alá a szociális törvény módosítását és küldje vissza azt megfontolásra az Országgyűlésnek.

A jogszabály-módosítás éppen akkor csökkentené a polgárok jóléte és létbiztonsága iránti állami felelősséget, amikor a megélhetés költségeinek növekedése miatt még többeket veszélyeztet az elszegényedés, a korábban is szegénységben élő polgárokat pedig a teljes ellehetetlenülés fenyegeti

– írták közleményükben.

A levélben többek közt úgy fogalmaztak: „a szociális törvény módosítása cserbenhagyás: éppen akkor csökkentené a polgárok jóléte és létbiztonsága iránti állami felelősséget, amikor a megélhetés költségeinek növekedése miatt még többeket veszélyeztet az elszegényedés, a korábban is szegénységben élő polgárokat pedig a teljes ellehetetlenülés fenyegeti”.

Válságos időket élünk: a feladat ilyenkor azoknak a társadalmi rendszereknek a megerősítése, amelyeken keresztül biztonságot és védelmet nyújthatunk egymásnak

– jelezték, hozzátéve, hogy a parlament által elfogadott törvény épp ezzel ellentétes irányba mutat. Ezért arra kérik a köztársasági elnököt, hogy ne írja alá a törvényt, hanem küldje vissza megfontolásra.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik