Közélet

Drogot kerestek, de robbanóanyagot is találtak Dömsödön – videó

police.hu
police.hu
B. Tibor azt vallotta, hogy csak azért vett speedet, mert nagyon fárasztó volt számára az éjszakai kannabisz-szüret.

Egy dömsödi férfi a gyanú szerint otthonát illegális növények nevelésére használta. B. Tibor házának udvarán és pincéjében kannabisz növények sorakoztak az érés és feldolgozás különböző fázisaiban: 17 tő ültetve, 4 tő virágzó állapotban, 13 tő levéltelenítve, de volt a hűtőben még 32 gramm speed, valamint néhány tabletta is – írja a police.hu.

Csaknem két napba tellett, mire a rendőrök végeztek a helyszíni szemlével, mert a kutatást órákra fel kellett függeszteni, amikor az udvar különböző pontjain robbanóanyagokat, robbanószereket találtak. Riasztották a Készenléti Rendőrség tűzszerészeit, amíg nem szállították el a veszélyes anyagokat, a portát rendőrök őrizték. Végül 98 tétel, többségében gyalogsági lőszert, és gránátokat vittek a megsemmisítő helyre.

B. Tibor beismerő vallomást tett. Azt állította, hogy a speedet magának vette, mert munkájából hazatérve éjszakába nyúlóan dolgozott a drogültetvényén, ami nagyon lefárasztotta. A tavasszal magról indított kertészet októberre érett be, amit már leszüretelt, azt piacra készült dobni. A férfi maradék szabadidejében fémdetektorral járta a vidéket és az előzetesen, térkép alapján jelölt frontvonalak környékét, az itt-ott talált, főként II. világháborús lőszereket, gránátokat hazavitte. Az azóta letartóztatott B. Tibor ellen kábítószer birtoklása, robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés, valamint lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatják le a további eljárást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik