Közélet

Feloszlatta magát tíz jobbikos alapszervezet – állítja Jakab Péter oldala

Az elmúlt napokban tíz településen – Bőcs, Abaújszántó, Tarcal, Tiszaújváros, Borsodszirák, Vaja, Csaholc, Létavértes, Vámospércs és Gesztely – oszlatta fel magát a Jobbik helyi alapszervezete, állítja a Jakab Péterhez köthető A Nép Pártján Facebook-oldal.

A közlemény szerint az alapszervezetek azért döntöttek így, mert szerintük a Jobbik elnöksége becsapta a tagságot és a választókat „és azokat nézik semmibe, akik az elmúlt két évben végigdolgozták az előválasztási és országgyűlési kampányt. Azokat, akik munka mellett, a szabadidejüket áldozva dolgoztak az Orbán-rezsim lebontásáért”.

A bejegyzés szerint az érintettek nem kívánnak tovább „asszisztálni” ahhoz a vezetéshez, amely „összekacsint a Fidesszel, és a Jobbik elnökét, Jakab Pétert megpróbálták feláldozni, kivégezni az Orbán-rezsim érdekében”.

Mint ismeretes, belső feszültségek miatt Jakab még június elején lemondott a Jobbik elnöki címéről. Bár a pártnak még hivatalosan tagja, de a parlamenti frakcióból már kilépett, és egy ideje már saját arculatot használ a közösségi médiás megjelenéseiben, amelynek egyik része „A nép pártján!” szlogen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik