Közélet

Bayer Zsolt író, újságíró, publicista díjat kapott

Bielik István / 24.hu
Bielik István / 24.hu
A nemzeti oldal közösségét összetartja, szóval nem is megosztó, háborús időkben rá van szükség, mondták róla a díjátadón.

A 2022-es esztendőben Bayer Zsolt író, újságíró, publicista, a Hír Tv műsorvezetője kapta meg a kormányközeli Médianéző Központ (a Nézőpont-csoport tagja) Jótollú magyar újságíró díját, amit az ünnepelt csütörtökön vehetett át.

A közlemény megjegyzi, a 2019-ben alapított díjat már negyedik év adják át, „hogy a jobboldali, konzervatív sajtó munkatársai is megkaphassák a munkájukért járó figyelmet és elismerést”. És hogy kik kaphatják meg e rangos elismerést? Íme:

Célja, hogy olyan újságírók szakmai teljesítményét ismerjék el, akik valósághű, tényszerű cikkeikkel, riportjaikkal hozzájárulnak nemcsak a közvélemény tájékoztatásához, hanem az újságíró szakma hagyományos értékeinek megőrzéséhez is.

A kuratórium tagjai a korábbi díjazottak, többek közt Huth Gergely a Pesti Srácokból, Nagy Katalin (Orbán Viktor rendszeres péntek reggeli interjúzója) a Magyar Rádióból vagy épp Gajdics Ottó a HírTV-ből. Nyitóbeszédében Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője elmondta, a szabadság és a minőség a jobboldali sajtó jellemző vonása. Mrázt Boros Bánk Levente, a Médianéző Központ igazgatója követte, aki szerint Bayert megosztó személyiségnek tartják, holott a

nemzeti oldal közösségét nemhogy megosztja, hanem összetartja.

Hozzátette azt is, „háborús időkben, sorsdöntő választási évben nincs is másra szükségünk”. A díjazott, Bayer Zsolt arról beszélt, független-objektív újságírás a publicisztika körében nem létezik, „ott eleve eldől, hogy az ember a világról mit gondol”. Személyes hitvallása Kölcsey Ferenchez köti, aki azt mondta, „Leonidász csak egy Spártáért, Zrínyi csak egy Magyarországért halhatott meg”. Bayer munkásságát felidézve álljon itt blogjáról, a Bádogról legfrissebb írásának egy darabja, amit Szabó Tímea párbeszédes politikusról írt:

Ezért maradjunk annyiban: Te buta vagy, Tímea. Ostoba. De ez a kisebbik baj veled. A nagyobb baj, hogy hozzád hasonlóan aljas, gonosz, rosszindulatú embert lámpással kell keresni.
És ezen már nem fog semmi sem segíteni.
Az összes létező kapcsolatoddal és a megbízóiddal együtt fogsz eltakarodni a picsába. (Na tessék, csak kibújt a Homonnay…)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik