Közélet

Megvan, ki indul Boldog István helyett a választáson a Fidesz színeiben

MTI/Mészáros János
MTI/Mészáros János

Herczeg Zsolt mezőtúri polgármester lesz a Fidesz-KDNP jelöltje az április 3-i országgyűlési választáson a Mezőtúrt és Túrkevét is magában foglaló Jász-Nagykun-Szolnok megyei 4. számú egyéni választókerületben, ezt a politikus maga jelentette be Facebook-oldalán.

A posztban közölte, Orbán Viktor kérte fel a feladatra, amit tisztelettel elfogadott. Kihívója a jobbikos országgyűlési képviselő Csányi Tamás lesz, aki az előválasztáson teljes ellenzéki támogatást élvezett.

Ez az a körzet, ahol több cikluson keresztül Boldog István volt a Fidesz jelöltje, csakhogy ő decemberben bejelentette, idén már nem indul a választáson. Boldog akkor azt is közölte, az országos politikától is visszavonult.

12 év után rá kellett jönnöm arra, hogy nem elég dolgozni a körzet lakosaiért, hanem nagyobb figyelmet kell fordítani az ember családjára

– jelentette be tavaly év végén.

Az egykori bakterből lett országgyűlési képviselőt az ügyészség azzal vádolja, hogy a társaival együtt rendszert épített ki a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pénzeinek megcsapolására: befolyásolták a pályázat eredményeit, amivel elérték, hogy az általuk kiválasztott vállalkozók kapják a munkákat. Az ügyészség hat év letöltendő börtönbüntetést ajánlott Boldognak és munkatársának, Fehér Petra egykori fideszes megyei közgyűlési képviselőnek, ha beismerik, hogy bűnszervezetet működtettek és kenőpénzt fogadtak el. Ők ezt nem fogadták el, ártatlannak mondták magukat.

Kapcsolódó
A szegény bakter, akinek Orbán lett az istene – Boldog István tündöklése és útja a vádlottak padjáig
A kétpói vasutasból egy egész térség ura lett. Kicsoda Boldog István? Hogyan jutott előre a Fideszben, és miért fordultak el tőle a falujában, amit húsz évig vezetett? Portré.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik