Közélet

A Békemenet szervezői szerint a baloldali tüntetés megfélemlítés

Csizmadia László azt is elmondta, hogy egy bolsevik, ultraliberális, Soros támogatta társaság tör a hatalomra.

Aljas provokáció, hogy az ellenzék a 2006-os rendőrterror egyik helyszínén, az Astoriánál tervezett október 23-i megemlékezést, de úgy látszik, észhez tértek, mert áthelyezték a rendezvényt a Dózsa György út és az Andrássy út kereszteződéséhez – mondta a Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapítója, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) kuratóriumának elnöke szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

Kapcsolódó
Kiderült, hol lesz az ellenzék közös ünnepsége október 23-án
Nem messze Orbán Viktor beszédének helyszínétől.

Ugyanakkor ennek a „társaságnak” – amiben helyet kap Dobrev Klára, akinek a nagyapja asszisztált az 1956 utáni megtorláshoz és Gyurcsány Ferenc, akinek a nevéhez fűződik a 2006-os rendőrterror – egyáltalán nem kellene megemlékeznie a forradalomról egy rosszul sikerült előválasztás után – közölte Csizmadia László.

A Békemenet tiszteleg ’56 mártírjai és a 2006-os gyurcsányi rendőrterror áldozatai előtt, illetve üzen Brüsszelnek is, hogy megvédik a szuverenitást, a szólásszabadságot és a kormányt a támadásoktól – mondta.

Hozzátette, hogy a Békemenet a „Soha többé” feliratú molinó mögött vonul fel.

Ezzel arra akarnak biztatni minden magyart, gondolják át, hogy miközben a kormány 12 éve nyugodt életet biztosít számukra, egy bolsevik, ultraliberális, Soros György által támogatott társaság tör a hatalomra, amely újrakezdené Magyarország kirablását – fogalmazott Csizmadia.

Arról is beszámolt, hogy belföldről és külföldről egyaránt támadás érte a CÖF-CÖKA honlapját és hírportálját, ez azonban nem tudja megakadályozni a Békemenet sikeres megszervezését.

Kapcsolódó
Október 23-án antigyurcsányista Békemenet jön, babakocsikkal, karon ülő gyerekekkel
Gyurcsány készül visszatérni a hatalomba, a kormánypárti civilek nem hagyják ezt.

„Kommunista szellemű elnyomók provokációja”

Ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF-CÖKA szóvivője emlékeztetett arra, hogy a Békemenetet már hetekkel ezelőtt bejelentették, ezért szerinte a baloldal felelőtlen, amikor olyan eseményeket szervez, amelyek lehetőséget adhatnak a két tábor találkozására.

Ötvenhat szellemi örökösei a Békemeneten vesznek részt, miközben az elnyomók szellemi örökösei, a gyurcsányi baloldal megpróbál ellendemonstrációt tartani – tette hozzá. Értetlenül állnak a kommunista szellemű elnyomók provokációja láttán – mondta a szóvivő.

Lomnici telefonon az MTI-nek azt nyilatkozta: a Gyurcsány és Márki-Zay Péter vezette baloldal október 23-i Békemenettel kapcsolatos „provokációja” egyértelműen azt mutatja, hogy a baloldal – ahogy 1956 őszén, 2006 őszén – „most is fél a békés, nemzeti érzelmű tömegtől”. Minden létező eszközzel – akár egy tüntetés Békemenetre történő rászervezésével, akár a sajtón keresztüli megfélemlítéssel, elbizonytalanítással –, megpróbálják megakadályozni, „hogy ismét százezrek vonuljanak a budapesti utcákon a nemzeti kormány politikája melletti kiállásképp” – mondta. Kijelentette még:

Üzenetünk egyértelmű: mi erősek vagyunk és egységesek, ők pedig megosztottak és gyengék.

Ajánlott videó