Közélet

Ecsenyi Áron visszalép a miniszterelnök-jelölti előválasztástól

Visszalép a miniszterelnök-jelölti előválasztástól Ecsenyi Áron – a Le Az Adók 75%-ával Párt elnöke ezt az ATV Híradójában jelentette be. Ecsenyi azzal indokolta a döntését, hogy szerinte alacsony volt az aktivistahálózatuk szervezettsége, ezért gondot okozott a 20 ezer ajánlás összegyűjtése és úgy látja, hogy sosem akarták igazán, hogy részt vegyenek az előválasztáson. A pártelnök azt állította, hogy az előválasztásban résztvevő pártok és jelölő szervezetek az Orbán-Gyurcsány-tengelyt helyezik előtérbe, és nem érdekük hogy más törésvonalak tematizálják a politikát.

Az Országos Előválasztási Bizottság (OEB) augusztus 19-én vette nyilvántartásba Ecsenyit, majd alig egy héttel később az OEB felszólította, hogy hagyjon fel az ajánlásgyűjtés címén alkalmazott szabálytalan és törvénytelen gyakorlattal. A Magyar Hang beszámolója szerint is ugyanis Ecsenyi az interneten kért hozzájárulásokat ahhoz, hogy mások nevében aláírhassa a gyűjtőívét. Az előválasztást lebonyolító Civil Választási Bizottság azonban csak eredeti aláírásokat fogadott el az íveken.

A Le az Adók 75%-ával Párt ezt követően kiadott egy közleményt, amelyben arról írtak, hogy mérlegelik az előválasztásból való kilépést, mivel 15 egyéni képviselő-jelöltjük dacára nem kaptak lehetőséget később frakcióalapításra. A zavaros magyarázatban az előválasztási adatkezelést is bírálták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik