Belföld

Nyilvántartásba vette a Le az Adók 75%-ával Párt miniszterelnök-jelöltjét az Országos Előválasztási Bizottság

Előválasztás 2021 / Facebook
Előválasztás 2021 / Facebook

Az ellenzéki előválasztásokat koordináló Országos Előválasztási Bizottság az utolsó pillanatban nyilvántartásba vette Ecsenyi Áront, a Le az Adók 75%-ával Párt miniszterelnök-jelöltjét – írta meg a Telex. Ecsenyi a hetedik hivatalos ellenzéki miniszterelnök-jelölt, Dobrev Klára, Fekete-Győr András, Jakab Péter, Karácsony Gergely, Márki-Zay Péter és Pálinkás József mellett.

Ecsenyi Áron Le az Adók 75%-ával Pártja egy adóellenes, ultralibertariánus törpepárt, mérhető támogatottsága nincs. A pártelnök álllítása szerint 21 egyéni jelöltjük lenne, de ők le sem adták a regisztrációjukat. Ecsenyi végül a saját regisztrációját leadta a miniszterelnök-jelölti előválasztásra, bár az Azonnalinak pár napja arra utalt, hogy csak meg akarja trollkodni az ellenzéki előválasztást, a regisztrációját úgysem fogják elfogadni.

Mi ezt azért csináltuk, mert abban bízunk, hogy ezáltal nyomás alá tudjuk őket helyezni, hogy megmutassuk, hogy ez mennyire nem demokratikus folyamat – ráadásul az adófizetői pénzekből szervezik meg

– mondta Ecsenyi. Arról, hogy elindulnak-e a 2022-es országgyűlési választáson, Ecsenyi azt mondta az Azonnalinak, hogy ha az előválasztáson elindulhatna, akkor a szabályoknak megfelelően az országgyűlési választáson nem vehetne részt, ezért vagy az előválasztáson vesznek részt, vagy pedig a 2022-es választáson. Az országgyűlési választáson azonban egy nagyon jó kampánnyal akár 45 százalékos eredményt is elérhetnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik