A következő élő közvetítés része Bizonyos munkakörökben vizsgálják a kötelező oltás lehetőségét

Orbán Viktor kész találkozni az Európai Bizottság elnökével

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Amit a főváros csinál, annak semmi értelme nincs, csak arra jó, hogy csökkentse az oltási kedvet – mondta Gulyás az ellenanyag-vizsgálatokra. Mint ismert, a Fővárosi Önkormányzat a kerületi önkormányzatokkal együttműködve az elmúlt hét elejétől ingyenesen lehetőséget biztosított 60 év feletti budapesti lakosok számára koronavírusantitest-tesztelésre. Az eredmény szerint a Sinopharmmal oltott 60 év felettiek negyedének nincs antitestes védettsége.

A Semmelweis Egyetem – szemben a főváros vizsgálatával – kifejezetten azokat vizsgálta, akiknek negatív volt az antianyag-tesztük. Utóbbiak 84 százaléka védettnek bizonyult, tette hozzá a miniszter.

Az Európai Bizottság a hírek szerint kötelezettségszegési eljárást fog kezdeményezni az úgynevezett pedofilellenes törvény miatt, de Gulyás szerint erről még nincs hivatalos információ.
Ha van igény a Bizottság elnöke részéről, Orbán Viktor kész találkozni vele ezügyben is. A Bizottság véleménye sokkal inkább politikai, mint jogi alapokon nyugszik, abszurd és izzadságszagú érvek – mondta Gulyás. Ők is egy politikai közegben élnek, amelyben nem biztosított a média olyan pluralizmusa, mint Magyarországon – tette hozzá a miniszter.

A rekordszintre emelkedett benzinárakra vonatkozó kérdésre Gulyás azt mondta: a benzin árát Magyarországon kívüli okok befolyásolják. A gazdaság újraindítása megnövelte egy sor termék árát, így az üzemanyagokét is. Arra a kérdésre nem válaszolt, hogy a kormány tervez-e lépéseket ezügyben. Az olaj ára a legmeghatározóbb, ez emelkedett meg leginkább. A piaci folyamatokat figyeljük – mondta a miniszter.

Az élelmiszerek áremelkedésére, illetve az esetleges áfacsökkentésre vonatkozó kérdésre Gulyás azt mondta: reményeik szerint a jegybank monetáris eszközeivel képes lesz megfékezni az inflációt.

Kapcsolódó
Elérte a történelmi csúcsot a magyar benzinár
Elsősorban a gyenge forint miatt.
Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik