Közélet europoli

Orbán Viktor már az uniós csúcsra érkezve a homofób pedofiltörvényt magyarázza

Nagy vita várható a mai uniós csúcstalálkozón a Magyarországon elfogadott törvényről, amely összemossa a homoszexualitást a pedofíliával. Ez abból is látható, hogy Orbán Viktor miniszterelnök már az érkezéskor arról rakott ki videót, hogy szerinte ez a törvény a gyerekeket és a családokat védi, és szó sincs arról, hogy a homoszexualitással foglalkozna.

A törvény egyébként valójában betiltja a homoszexualitás bemutatását az iskolákban, és lehetőséget ad szinte bármilyen homoszexualitást megjelenítő film betiltására a tévében.

Kapcsolódó
Orbán Viktort egyáltalán nem zavarja, ha a melegellenes törvényről vitatkoznak Brüsszelben
Az EU-nak nincs olyan eszköze, amivel fel tudna lépni az ehhez hasonló ügyekben. Sem a hetes cikk, sem a jogállami mechanizmus nem alkalmas erre. A melegeket a pedofilokkal összemosó törvény jelenleg éppen arra jó, hogy mindkét oldal a saját politikai kommunikációját erősítse.
A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik