Közélet

Több ezer szivárványt és szivárványos zászlót kommenteltek Szijjártó és Orbán posztjaihoz

John Thys / EPA / Pool / MTI
John Thys / EPA / Pool / MTI

Az Európai Unió tanácsának keddi ülésén a Magyarország elleni 7. cikkely szerinti eljárás került terítékre, Szijjártó Péter magyar külügyminiszter jelenlétében. A Blikk szúrta ki, hogy Szijjártó Péter posztolt is egy képet a tanácskozásnak helyet adó épületről, alatta pedig több mint 25 ezer szivárvány és szivárványos zászló érkezett kommentben, köztük olyanoktól is, mint Mads Hansen, az egykori norvég futballista.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Szijjártó Péter (@peter_szijjarto)

Szerdára Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-posztja alatt is hatalmas mennyiségben jelentek meg a zászlók, szivárványok és a szivárványszínű GIF-ek, a posztok tartalmától függetlenül:

Szijjártó: Először olvassák el a törvényt

Szijjártó az újságíróknak azt mondta: a törvény semmilyen közösség ellen nem szól. Ez a törvény kizárólag a pedofilok ellen született. „Ez a törvény sehogyan nem rendelkezik a felnőttek szexuális orientációjáról. Semmit nem mond erről. Azon tűnődöm, hogy akik kritizálják ezt a törvényt, legyenek politikusok vagy újságírók, olvasták-e a törvény szövegét vagy sem? Vagy mindannyian a törvény hamis értékelését fogadják el, ami az elmúlt napokban körbejárt a sajtóban?” – fogalmazott a külügyminiszter.

A tanácsom tehát: először olvassák el a törvényt, majd utána kritizáljanak. Mi teljesen nyíltan állunk a vitához, majd meglátjuk, a valóság győzedelmeskedik-e, vagy a félreértések

– mondta tegnap a nemzetközi sajtó képviselőinek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik