Koszticsák Szilárd / MTI
Nagyvilág

Orbán Viktor: Az állam nemcsak garantálja, hanem aktívan védelmezi is a homoszexuálisok jogait

A jelentés szerint a kormányfő kiemelte, hogy az állam kötelessége biztosítani a gyermekek testi épségének és mentális egészségének különleges védelmét. Magyarország ezzel a hozzáállással az „európai értékkánon és egy nyitott, toleráns Európai Unió közepén foglal helyet”.

Azzal kapcsolatban, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) megtiltotta a müncheni Allianz Arena szivárványszínű díszkivilágítását a német és a magyar válogatott Európa-bajnoki mérkőzésének idejére, kijelentette:

nem állami döntés, hogy a szivárvány színeiben világít-e a müncheni labdarúgó-stadion vagy egy másik európai stadion.

Hozzátette, hogy a szivárványszín Budapesten is „magától értetődő módon hozzátartozik az utcaképhez”.

Kapcsolódó
Von der Leyen a melegellenes magyar törvényről: Ez szégyen
Az Európai Bizottság elnöke jogi lépéseket helyezett kilátásba a törvény miatt.

Hangsúlyozta, hogy míg a kommunizmus idején Magyarországon üldözték a homoszexuális embereket, „ma az állam nemcsak garantálja, hanem aktívan védelmezi is a homoszexuálisok jogait”, hiszen az egyéni szabadság a legfőbb érték. Mint mondta, biztosítani kell, hogy mindenki szabadon eldönthesse, hogyan él. Ez az alapkövetelmény „a diktatúra ellen vívott szabadságharcunk öröksége”.

Soha többé nem szabad korlátozni azt a szabadságot, amelyért 1989-ben mi magunk megharcoltunk

– jelentette ki Orbán Viktor.

Kifejtette, hogy „egy ideális, szabad világban” a nők korlátozás nélkül egyenrangúak a férfiakkal, nincs rasszizmus, antiszemitizmus és homofóbia, a pedofíliát üldözik és a törvény legteljesebb szigorával büntetik, a kisebbségek teljes körű védelmét garantálja az állam, a kisebbségvédelmi törvények pedig a legszigorúbbak közé tartoznak Európában. „Ahol ez az eszmény még nem valósult meg, ott a férfiaknak aktívan harcolniuk kell a nők egyenlő jogaiért, egy kereszténynek ki kell állnia az antiszemitizmus ellen és meg kell védenie zsidó polgártársait, és egy heteroszexuális férfinak meg kell védenie a homoszexuálisokat a kirekesztéstől, a támadásoktól és a megkülönböztetéstől” – tette hozzá Orbán Viktor.

Kapcsolódó
Tizenhárom EU-s tagállam elítélte a magyar homofób pedofiltörvényt
Arra kérik az Európai Bizottságot, hogy kezdeményezzen jogi lépéseket a magyar kormánnyal szemben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.