Nagyvilág europoli

Tizenhárom EU-s tagállam elítélte a magyar homofób pedofiltörvényt

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Tizenhárom európai uniós tagállam elítélte a magyar homofób pedofiltörvényt egy kedden elfogadott nyilatkozatban, írja a hvg.hu. Az aláíró országok, köztük Németország és Franciaország, arra kérik az Európai Bizottságot, hogy kezdeményezzen jogi lépéseket a magyar kormánnyal szemben.

A nyilatkozat szerint a tizenhárom ország azt szeretné, ha az Európai Bizottság kihasználná a rendelkezésére álló eszközöket az uniós jogrend védelmében. A dokumentumban arról is szó esik, hogy a magyar törvény korlátozza a szólásszabadságot, és „az LMBTQI-emberek megbélyegzése súlyosan sérti a méltósághoz való alapjogot, ami az EU Alapjogi Chartájában és a nemzetközi jogban is szerepel”.

A nyilatkozat zárásában úgy fogalmaznak:

minden uniós állampolgár jogaiért kiállunk.

A csatlakozó országok: Belgium, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Németország, Írország, Litvánia, Luxemburg, Hollandia, Spanyolország, Svédország, Lettország.

Kapcsolódó
A pedofília relativizálása szembeköpi az áldozatokat
Az elfogadott törvény nem sokkal járul hozzá a gyerekek védelméhez, sőt az iskolai szexedukáció ideológiai alapú korlátozása nemcsak hogy nem védi, de bizonyos esetekben veszélyeztetheti is a gyerekeket.
A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik