Közélet koronavírus

Demonstrációt jelentett be Gődény vasárnapra a Kossuth térre

Ivándi Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi Szabó Balázs / 24.hu

Noha néhány héten belül vádat emelhet az ügyészség a rémhírterjesztéssel gyanúsított Gődény György ellen, a vírusszkeptikus nézeteiről is ismert gyógyszerész most újabb demostrációt hirdet a Kossuth térre, vasárnap délután egy órára. Gődény sajtóközleményben ismertette a programot, és azt is elmagyarázta, miért van szükség az újabb megmozdulásra. Mint írja, a rendezvény azért jön létre, mert a

több mint félmilliós lélekszámú Normális Élet közösség a közéleti szintérre lép, aminek a hivatalos bejelentése és a zászlóbontás fog megtörténni.

Gődény arról is tájékoztatja közönségét, hogy az általa képviselni vágyott ötmilliós lélekszámú embertömeg „nem fogadja el a vírus-diktatúrát”, és az ezzel járó diszkriminációt sem.

„Semmilyen politikai erővel nem voltunk és nem is leszünk együttműködésben, hiszen egy sem volt, amelyik a lakosság nagyobb részének érdekeit képviselte volna ebben a helyzetben, és fellépett volna az ezzel járó törvénytelenségekkel, valamint az emberek megalázásával szemben” – írja a vasárnapi esemény szervezője.

A demonstráció fellépői között olyan vendégek szerepelnek majd, mint Pócs Alfréd traumatológus, orthopéd sebész, „az Orvosok a Tisztánlátásért” nevű mozgalom egyik alapítója, Lenkei Gábor, aki a járvány tavalyi megjelenésekor a Facebookon több mint kétszázezer követője előtt jelentette ki: „belefeküdhetek egy kád koronavírusba, akkor sem lesz semmi bajom”. Lenkei szerint nagy dózisban felvett különböző vitaminok simán megvédenek a vírustól, vitaminokat forgalmazó cégcsoportjának profitja pedig a G7.hu szerint tavaly, a járvány évében több mint 2,5-szeresére nőtt.

A vasárnapi demonstráción fellép még az a Seres Mária is, akit férjével, Stekler Ottóval együtt azzal vádolta meg tavaly a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség, hogy a 2014. évi országgyűlési választásokra kampánycélból kapott állami támogatásból 117 millió forintot eltulajdonítottak, azt nagyrészt magáncéljaikra használták fel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik