Belföld

Már az ügyészségen van Gődény György rémhírterjesztéses ügye

Ivándi Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi Szabó Balázs / 24.hu

Néhány héten belül vádat emelhet az ügyészség a rémhírterjesztéssel gyanúsított Gődény György ellen.

Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a nyomozó hatóság hétfőn küldte meg a Nyíregyházi Járási Ügyészségnek az üggyel kapcsolatos iratokat.

A nyomozó hatóság szerint további nyomozásra nincs szükség az ügyben. Az ügyészségnek a törvény értelmében egy hónapja van arra, hogy érdemi döntést hozzon az ügyben

– magyarázta lapunknak a csoportvezető ügyész.

Gődényt tavaly december 11-én hajnalban állították elő a lakásán tartott házkutatás során, majd rémhírterjesztés miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A gyógyszerész azt állította, hogy nem követett el bűncselekményt, és ragaszkodott ahhoz az álláspontjához, hogy ő csupán orvosi tényeket közölt az oldalán tudományos kutatásokra alapozva.

A virusszkeptikus férfi a kihallgatása során panasszal élt a gyanúsítás ellen, valamint a lakásában tartott kutatás és az otthonában lévő eszközök lefoglalása miatt is, de az ügyészség mind a három panaszát elutasította. A rendőrség végleg lezárta a nyomozást, így már az ügyészségen van az ügy.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik