Közélet

Újabb szállodába veszi be magát az állami százmilliárdokkal megtámogatott Mathias Corvinus Collegium

Google Street View
Google Street View
A Mathias Corvinus Collegium győri központja lesz a Káptalandombon található Konferencia Hotel - mondta a Mathias Corvinus Collegium kuratóriumi elnöke szerdán sajtótájékoztatón az MTI híre szerint.  

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára azt hangoztatta, hogy idehaza nemzetstratégiai kérdés az oktatás ügye, ezért tavaly az Országgyűlés arra kérte fel az MCC-t, hogy az egész Kárpát-medencére kiterjedően hozzon létre tehetséggondozó programokat. A mára megkerülhetetlen kormányközeli elitképző tavaly és idén több száz milliárdos vagyonhoz jutott. A kormánypárti képviselők megszavazták Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes törvényjavaslatát, és odaajándékozták a Richter- és Mol-részvények 10 százalékát az MCC-t működtető Tihanyi Alapítványnak (szeptember óta Mathias Corvinus Collegium Alapítvány), valamint a kollégium által használt gellérthegyi ingatlant is. A részvények értéke nagyságrendileg 280 milliárd forint körül van, az éves hozam 7-8 milliárd forint környékén várható. Egyfajta képet ad a pénz útjáról, hogy az alapítványnak átadott milliárdokból a plakátkampányos Balásy Gyula legalább 1,4 milliárdot szakít, de százmilliók mennek utazásra is.

Nem ez az első szálloda, amit az MCC használatba vesz. Márciusban számoltunk be róla, hogy a tehetséggondozók egy egész négycsillagos szállodát kibérelnek, méghozzá a főváros egyik legfelkapottabb részén, a Feneketlen-tónál. Hogy mindez meggyibe kerül, arról nincsen hír.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik