Közélet

Tiborcz István 125 millió forintért bővíti felsőörsi birtokát

A miniszterelnök vejének elővásárlási joga volt, mivel övé a szomszédos, 9500 négyzetméteres telek, amin egy úszómedencés villa található.

Tiborcz István megvásárolja a felsőörsi birtoka melletti 1856 négyzetméteres telket a rajta lévő 120 négyzetméteres házzal, 125 millió forintért, írja a Telex egy hivatalos hirdetmény alapján. A szerződés szerint az ingatlant nem Tiborcznak akarta eladni a tulajdonosa, de a miniszterelnök vejének elővásárlási joga volt rá, amivel élt. Erre azért volt lehetősége, mert a telekhez ugyanaz a magánút vezet, mint az ő szomszédos birtokához.

A lap megjegyzi, mindez azért válhatott nyilvánossá, mert zártkertről van szó, „gyümölcsös és gazdasági épület” szerepel az iratban, így az adásvételi szerződéseket ki kell függeszteni az illetékes hivatalban, hogy akinek elővásárlási joga van, élhessen vele. Továbbá a mezőgazdasági hivatal jóváhagyása is kell a tranzakció nyélbe ütéséhez. Rogán Antal feleségének és családjának földügylete is így vált nyilvánossá, hogy aztán végül mégse legyen belőle befejezett adásvétel.

A miniszterelnök veje a dokumentum szerint nem vesz igénybe bankhitelt a vásárláshoz.

Tiborcz a szomszédos, 9500 négyzetméteres, két telekből összerakott birtokát 2019 márciusában vásárolta meg, az Átlátszó készített róla drónvideót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik