Közélet

Ráharapott a kétfarkúra a kormánymédia

MKKP BP XII. kerület / Facebook
MKKP BP XII. kerület / Facebook
Az MKKP elhanyagolt növényeket hozott rendbe az Alkotás utcában, a kormánymédia egyből Karácsony-ellenességet vizionált.

„Az ellenségem ellensége a barátom” logikával írt cikket a Magyar Nemzet, ami arról szól dióhéjban, hogyan fricskázza meg a Karácsony Gergely vezette budapesti városházát a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP). A viccpárt nem mindig volt korábban közkedvelt a kormánypárti sajtóban, ezért érdekes fordulat, hogy most őket dicsérik.

A lap Gerilla akciókkal mutat rá Karácsony hiányosságaira a kutyapárt című cikk lényege, hogy az MKKP ún. „passzivistái” gatyába rázták a (fideszes vezetésű) XII. kerületi Alkotás utca növénysávját, ami elvileg a főváros feladata lenne. A lap felidézi, hasonló feladatokat elvégeztek már a passzivisták, az Apor Vilmos téren elhanyagolt padokat festettek, máshol lekopott zebrákat tettek ismét láthatóvá.

A Magyar Nemzet szerint az MKKP is tiltakozik az ellen, hogy a főváros elhanyagolja a jobboldali vezetésű kerületeket. A lap szerint ezen kerületek útfelújítási programját lesöpörte a Karácsony-féle városvezetés, bár megjegyzik, a XII. kerületi Városmajor felújítását megcsinálják. Karácsony tavaly nyáron egyébként azzal védekezett a témában, hogy pénzszűkében van Budapest, és szakmai alapon döntöttek arról, mely utakat renoválják, és melyeket nem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik