Közélet

Bojár Gábor: Orbánnak nyűg az EU, „a foci és várba költözés érdekli”

Berecz Valter /24.hu
Berecz Valter /24.hu
Az üzletember szerint a Gyurcsány-fóbián túl kell lépni, hogy a huxit elkerülhető legyen.

Bojár Gábor a Magyar Hangnak adott nagyinterjúban arról beszél, szerinte az ellenzéki összefogás legnagyobb kihívása, hogy az esetleg vállalhatatlannak tűnő jelölteket is vállalni kell, ha az Orbán-rendszert le akarják váltani.

Az üzletember szerint az ellenzéki pártok és a híveik most tanulják, hogy össze kell fogni a kisebbik rosszal a nagyobb ellen. Abban bízik, hogy a 2022-es választásig „a Fidesz-árvák is túl tudják magukat tenni a Gyurcsány-fóbián és megértik, hogy a nagyobb baj nem Gyurcsány, hanem a huxit”. Továbbra is úgy véli, hogy Orbán Viktor ki akarja vezetni az országot az Európai Unióból, ami „történelmi bűn, amit meg kell akadályozni, és ennek minden mást alá kell rendelni”.

A hetilap újságírójának ellenvetéseire felidézi, egyszer konzervatív fiatalok előtt beszélt erről Szájer Józseffel is, aki szintén cáfolta ezt, hosszan sorolta érveit, majd az ő ellenérveire azt válaszolta, hogy a Fidesz abban különbözik más pártoktól, hogy amit tesz, ahhoz tömegtámogatást is szerez.

Bojár Gábor szerint a volt fideszes EP-képviselő akkor igazat mondott, és éppen ez zajlik most is,

Orbán ki akar lépni az unióból, a nép viszont nem, tehát  dolgoznak a kilépés tömegtámogatásáért.

Szerinte a kormányfőnek a jogállamisági mechanizmus elfogadása és a néppárti szakítás után egyre kevésbé éri meg az EU-tagság.

Az csak nyűg neki, kívül sokkal több olyan dolgot tehetne meg, amit szeretne. A jelenleginél gátlástalanabbul üzletelhetnének bárkivel, bárhol saját zsebre, nem kellene eltűrni még mutatóba se ellenzéki hangot, magyarázkodni a magánrepülős, jachtos luxusutak miatt.

Kapcsolódó
A NER-Tours luxusútjairól kérdezik Orbán Viktort
A kormányfő rádióinterjúja alapján ugyanis nem dacolhatnának vele saját oligarchái.

Komoly gondnak tartja, hogy nincs olyan ember a miniszterelnök környezetében, aki bírálni merné, külső konroll lenne. Ráadásul Bojár Gábor számára úgy tűnik, Orbán Viktort

legjobban a foci és a várba költözés érdekli. (…) De ezermilliárdokat költeni erre a közösből? Elképesztő, hogy valaki ennyire a saját hobbijának rendeljen alá egy egész országot.

Az üzletember szerint ráadásul az államtól ingyen kapott pénz többet árt nemcsak a sportnak, hanem a gazdaságnak is, mert megöli a versenyt. Bojár Gábor szerint a mesterségesen felhizlalt NER-cégek állami pénzpumpa nélkül „partra vetett halként vergődve kimúlnak” majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik