Közélet koronavírus

Szijjártó hátraarca, avagy a nagy home office fordulat

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI
A miniszter korábban kirúgta volna azokat, akik otthonról akartak dolgozni.

A Népszava szerint Szijjártó Péter mégis meggondolta magát, a home office már egyáltalán nem tiltott a minisztériumában. A lap birtokába került dokumentum szerint a koronavírus-járvány harmadik hullámában már részben kötelező is (és kérhető is) lett az otthoni munkavégzés.

A Balogh Csaba közigazgatási államtitkár által jegyzett utasítás szerint a Magyar Diplomáciai Akadémiáért és a Stipendium Hungaricum Programért felelős államtitkárság, illetve a kulturális diplomáciáért és a déli nyitásért felelős helyettes államtitkárság dolgozóit home office-ba küldték. A többi szervezeti egységnél a  vezetők kérhetik, hogy beosztottjaik április 7-éig (az iskola- és óvodazárás várható végéig) otthonról dolgozhassanak.

A magyar  külképviseletek dolgozóira a belső utasítás szerint az adott ország járványügyi szabályai érvényesek  – írja a Népszava, felidézve, hogy külgazdasági és külügyminiszter korábban milyen vehemensen ellenezte az otthoni munkát, miközben ő is távmunkában dolgozott, amikor az Adrián, egy jachton nyaralt.

Szijjártó Péter az augusztusi nagyköveti értekezleten még arról beszélt, hogy a home office-t nem engedélyezte és nem fogja engedélyezni a jövőben sem, a minisztériumban nem fognak szakszervezetesdit játszani.

És aki ezt nem vállalja, annak nyitva állnak az épület ajtói, természetesen a kifele irányban is.

Kapcsolódó
Szijjártó kirúgta volna azokat a külügytől, akik otthonról akartak dolgozni
A külügyminiszter arra hivatkozott: külpolitikát csinálni felelősség, náluk nem játszanak szakszervezetesdit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik