Közélet

Kálmán Olga lehet Budán a DK jelöltje

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Egy nyolcvan nevet tartalmazó lista jelent meg a Demokratikus Koalíció honlapján. Vélhetően őket indítanák az ellenzéki előválasztáson, amiről még nem tudni, hogy a járvány miatt mikor lehet majd megtartani.

A Telex cikke szerint a párt kiadványában azokat a DK-politikusokat mutatja be szerte az országban, akik helyben az Orbán-rendszer legelszántabb ellenfelei.

A többi ellenzéki párthoz hasonlóan természetesen a Demokratikus Koalíció is megkezdte a felkészülést az előválasztásra, jelöltjeinket azonban csak később fogjuk nyilvánosan is bemutatni

– közölte Barkóczi Balázs szóvivő.

A lap szerint a 4. választókerületnél (II-III. kerület) Kálmán Olga neve szerepel, aki a főpolgármester-jelölti előválasztáson tűnt fel a politikában. Ebben a körzetben a Párbeszéd Tordai Bencét, míg a Momentum Berg Dánielt indítja.

Újbudán Gy. Németh Erzsébet, a XII. kerületben Komáromi Zoltán háziorvos, Szombathelyen Czeglédy Csaba, a 6. választókerületben pedig (amely Józsefváros és Ferencváros egy részét foglalja magába) Manhalter Dániel, az RTL Klub volt tudósítója lehet a DK jelöltje.

Kapcsolódó
Medián: Karácsony a legnépszerűbb, Dobrev Klára a legelutasítottabb ellenzéki „miniszterelnök-jelölt”
Az esetleges aspiránsok közül Márki-Zay Péter a legkevésbé elutasított.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik