Közélet

Mészáros Lőrincék megszüntetik azt az I. kerületi éttermet, amit Ákos korábban bagóért bérelhetett

MTI / Koszticsák Szilárd
MTI / Koszticsák Szilárd

Tavaly márciusban Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos üzletember tulajdonában álló Talentis Group megszerezte az I.kerületi Andante Borpatikát, amelyet korábban Kovács Ákos énekes és Tiffán Zsolt borász, a Fidesz volt parlamenti képviselője üzemeltetett. Azonban az mfor.hu cikke szerint kevesebb mint egy év után Orbán Viktor kormányfő barátjának érdekeltsége megszünteti a vendéglátót üzemeltető céget.

Az Andante Borpatika azzal vált ismertté, hogy rendkívül olcsón bérelhette a 277 négyzetméteres helyiséget az akkor még fideszes vezetésű Budavári Önkormányzattól. A 444 írta meg még 2016-ban, hogy mindössze havi 113 153 forint (plusz áfa) bérleti díjat fizetnek a kerületnek, ami 408,5 forintos négyzetméterárat jelent.

Kapcsolódó
Ákos bagóért bérelt I. kerületi étterme Mészáros Lőrincnél landolt
Az Andante Borpatikából tavaly szállt ki az énekes, nem sokkal később a felcsúti milliárdos vette át az üzletet.

Kovács Ákos zenész végül 2019. december végén szállt ki a cégből, akkor átmenetileg egy ügyvéd lett az üzemeltető tulajdonosa. Majd Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tőle vásárolta meg a Kft.-t. Az Andante Borpatika Kft. jogutód nélküli megszűnését 2021. január 28-án határozták el, a végelszámolási eljárás pedig néhány nappal később, február elsején indult el. A háttérben részben a koronavírus-járvány szektort érintő negatív hatásai is állnak – közölte az mfor.hu megkeresésére a Mészáros Csoport.

Az Andante Borpatika Kft. megvásárlása után megvizsgáltunk számos üzleti lehetőséget, egyebek közt a társaság reorganizációját is. Végül azonban – a többi között a COVID-járvány szektort érintő negatív hatásai miatt is – az a döntés született, hogy végelszámolással megszüntetjük a társaságot, természetesen az eljárásra vonatkozó jogszabályok maradéktalan betartása mellett

– írták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik