Közélet koronavírus

Soron kívül kapnak oltást az egyik áruházlánc raktárosai

MTI / MTVA / Bizományosi: Oláh Tibor
MTI / MTVA / Bizományosi: Oláh Tibor

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal kezdeményezésére az országos oltási tervhez képest hamarabb vehetik fel a COVID-19 elleni vakcinát az egyik piacvezető, hetente több millió magyart kiszolgáló áruházlánc élelmiszer-raktárainak alkalmazottai – írta meg a Magyar Nemzet. Az önkéntes lehetőségről ezen a héten nyilatkozhat a nyers és friss fogyasztású árutömegek tonnáit nap mint nap kezelő dolgozói kör. A lap úgy tudja, hogy a meg nem nevezett áruházlánc logisztikai központjaiban már zajlik az országos felmérés arról, hogy a napi fogyasztású élelmiszer- és italtermékek elosztásával, mozgatásával megbízott alkalmazottak közül hányan élnének a soron kívüli, koronavírus elleni oltakozás lehetőségével.

Nem lehet vakcinát választani

A laphoz eljutott vállalati levél szerint az érintett mennyiben a dolgozó most jelentkezik az oltásra, azzal vállalja, hogy a jelenleg Magyarországon hivatalosan engedélyezett vakcinák bármelyikével elláthatják. A felkínált vakcinát akkor utasíthatják el az érintettek, ha a koruk és az egészségi állapotuk szerinti országos oltási tervnek megfelelően veszik majd fel az oltást, tehát nem prioritásként kezelt létfontosságú létesítmény alkalmazottjaként – ez esetben a tervben előttük szereplő állampolgárok után kaphatják meg a védőanyagot.

Ha a dolgozó úgy dönt, hogy nem él a soron kívüli oltakozás esélyével, akkor a munkaviszonya tekintetében semmilyen hátrány nem éri, a döntésének semmilyen negatív következménye nem lesz.

Frissítünk!

A Koronavírus Sajtóközpont cáfolta a Magyar Nemzet információját, vagyis úgy tűnik, mégse juthatnak korábban oltáshoz a raktárosok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik