Közélet

Rászorulóknak adják a kivágott, beteg fákat a II. kerületben

Ivándi-Szabó Balázs
Ivándi-Szabó Balázs

A második kerületben a rászorulókhoz kerülnek a sérült, beteg, kivágásra ítélt fák – írta Őrsi Gergely polgármester vasárnapi Facebook-bejegyzésében.

Mint írja, a kerület rendkívül jó adottságú városrész, vannak zöldfelületeik, és rengeteg fa teszi kellemesebbé a környezetet. „Viszont parkjainkban és ligeteinkben ezek a fák esetenként megbetegednek. A fák állapotát folyamatosan vizsgáljuk, és időnként egy-egy balesetveszélyes vagy sérült példányt sajnos ki kell vágni. Erre csak akkor kerül sor, ha egyértelműen megállapítható, hogy a fa állapota nem javítható és elhelyezkedése miatt kockázatot jelent” – írja a polgármester.

Ezen a héten például három beteg vagy sérült fát kellett kivágni a Mechwart-ligetben.

Régóta nyújtottak árnyat nyaranta, és tavasszal biztosan hiányozni fognak. Juhász Veronika képviselőtársam és Kovács Márton alpolgármester is többször szorgalmazta, hogy a menthetetlennek ítélt fákat hasznosítsuk. Most ennek is eljött az ideje. Ha egy kivágott fa alkalmas lehet tüzelőnek, akkor a tárolást és a szárítást követően eljuttatjuk rászoruló családoknak. Így azok után, hogy évtizedekig adtak árnyékot parkjainkban és tették kellemesebbé környezetünket, rászorulóknak is segíthetünk hidegebb napokon.

A sérült vagy beteg fák vizsgálatairól további információt a kerület honlapján lehet találni, zárja a posztot a polgármester.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik