Közélet

Rogán Barbara nem akar közszereplő lenni

Kovács Tamás/MTI
Kovács Tamás/MTI

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, Rogán Antal harmadik felesége, Rogán Barbara és családja novemberben – nem sokkal házasságkötésük előtt – másfél milliárd forintért kötöttek adásvételi szerződést hatalmas földterületek megvásárlására. A megvásárolt földterületbe beleférne Budapest I., V., VI. és VII. kerülete, vagyis a Várnegyed, a Belváros, Terézváros és Erzsébetváros egyben. A vételár 95 százalékát, azaz 1,5 milliárd forintot pedig az állami tulajdonú Budapest Banktől kapott földvásárlási hitelből fizetik ki. A 444.hu friss cikke szerint valójában még ennél is nagyobb területről és ennél is több pénzről van szó: két újabb szerződés azt bizonyítja, hogy Rogán apósáék pár héttel a decemberi esküvő előtt még két másik eladótól is vettek 149 hektárnyi földet Rogán Barbara szülőföldjén több mint 182 millió forintért. A vételár 95 százalékát ezekben az esetekben is a Budapest Banktól kapott kölcsöntől fedezték.

A Hvg.hu a Miniszterelnöki Kabinetirodához fordult az ügyben, ahonnan azt a választ kapták, hogy:

A feleségem nem kíván közszereplő lenni és élni kívánunk a joggal, ami a magánélet védelméről szóló törvény alapján mindkettőnket megillet. Bármilyen, a magánéletünkre vonatkozó információ jogosulatlan közlése esetén bírósághoz fogunk fordulni.

Kapcsolódó
20 évvel fiatalabb Rogán Antal 3. felesége
A Blikk úgy tudja, a pár decemberben kelt egybe, a járvány után ünnepli meg a nászt. A 444.hu szerint Rogán Barbara már komoly földbirtokos.

Helyesbítés: nem lett földtulajdonos Rogán új rokonsága

2021. február 2-án elsőként a 444.hu tett közzé cikket a földvásárlásról. A Tardona önkormányzatának honlapján is elérhető, minden fél által aláírt szerződés szerint Rogán Antal új felesége, Barbara, valamint a nő szülei (más vevők mellett) földet szándékoztak vásárolni. A megállapodásban foglaltak szerint a terület nagysága meghaladja az 1000 hektárt, a vételár pedig az 1,6 milliárd forintot, melynek meghatározó részét – a dokumentum szerint – a Budapest Bank hiteléből fizették volna a vevők. A cikk megjelenése után tíz nappal a Magyar Nemzetben megjelent egy nyilatkozat Rogán Antaltól. A miniszter tudatta, felesége tulajdonába nem került föld, s nem kapott állami hitelt sem. (Erről természetesen külön cikkben is beszámoltunk.) Az írásban szerepelt az is, hogy a Budapest Bank korábban a banktitok miatt nem szólalt meg, ez alól azonban az ügyfelei azonban felmentették, így tudathatta: nem adott hitelt Rogán családjának. (A bankot megkérdeztük arról, hogyan köthette banktitok, ha nincs ilyen ügye az érintettekkel, egyelőre nem kaptunk választ a felvetésünkre.) Ezután helyreigazítási kérelmet kaptunk Rogán Barbara – személyiségi jogaik miatt a kizárólag a földügyről szóló cikkeinkben meg sem nevezett – szüleitől. Eszerint az adásvételi szerződésben foglaltak nem realizálódtak, így a család nem lett földtulajdonos, nem vette fel az adásvételi szerződésben megjelölt hitelt a Budapest Banktól, azaz nem lettek nagybirtokosok sem, miként az állami pénzintézettől sem vették fel a kölcsönt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik