Közélet

93 millió forintot előtörlesztettek Varga Juditék; Pintér Sándornak több mint egymilliárddal tartoznak

MTI/Szigetváry Zsolt
MTI/Szigetváry Zsolt

Hétfőn nyilvánossá váltak a nem parlamenti képviselő kormánytagok vagyonnyilatkozatai is, írja a Telex.

Varga Judit ebben feltüntette az elég komoly visszhangot kiváltó ingatlanvásárlásait is, ezzel elismerve, hogy úgy vásárolt meg a XII. kerületben öt ingatlant és egy garázst 200 millió forintért, hogy 8 millió forint foglalót fizettek ki csak önerőből, a maradék 192 millió forintot pedig bankhitelből fedezték.

A vagyonnyilatkozatban elismétli azt a minisztériumi magyarázatot, miszerint a bank a szükséges hitelbírálatot és a hitelszerződések megkötését követően 2020. február 19-én utalta át az eladónak a fennmaradó vételárrészletet és ezután az addig ügyvédi letétben lévő tulajdonjog bejegyzési nyilatkozat beadásra került az illetékes Földhivatalhoz.

Kiderül továbbá, hogy ennek jelentős részét, 93 millió forintot már előtörlesztettek az igazságügyi miniszter férje belvárosi ingatlanának eladásából, valamint a megtakarításukat is felhasználták erre a célra.

Így is maradt Varga Juditnak 2 millió forintos és 6 ezer eurós készpénz-megtakarítása valamint 3,2 millió forintos és 4800 eurós megtakarítása. 

Ami még kiderül a közzétett vagyonnyilatkozatokból:

  • Pintér Sándor belügyminiszternek 21 ingatlan van a nevén. 25 éve Wartburgja van, más autója nincs. Cégei eladása óta nem fizettek ki neki 500 millió forintot, de 605 millió forintnyi családi, baráti kölcsönt sem adtak még neki vissza.
  • Palkovics László kétmillió forinttal több készpénzt takarított meg, mint tavalyelőtt, a bankszámlájáról viszont eltűnt hétmillió forint. A korábbi 26 millió forinthoz képest csak 19 milliót tart már bankban, pedig eladta egyik BMW motorját is.
  • Szabó Tündének 5,75 millió forintnyi megtakarítása lett, ami azért érdekes, mert 2019-ben még egy forintja se volt és a férjével közösen felvett 24 millió forintos devizahitelből még hátra volt 10,5 millió forint. Utóbbiból is törlesztettek hatmilliót egy év alatt.
Kapcsolódó
Rogán újra megnősült, Orbánnak továbbra sincs megtakarítása, Hadházy ötmilliós adományt kapott
Matolcsy György hiába jegybankelnök, nincsenek megtakarításai. Kósa Lajos motort vett. Megjelentek a 2021-es vagyonnyilatkozatok.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik