Közélet

Nyaralót vett Siófokon Karácsony Gergely

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Siófok-Sóstón vásárolt hétvégi házat Karácsony Gergely 2020-ban, ez derül ki a főpolgármester friss vagyonnyilatkozatából, amit a Telex vett észre.

A lap szerint a 189 négyzetméteres teleknek és a 37 négyzetméteres háznak ötven százalékban a tulajdonosa. Szintén fele részben az övé az a zuglói ház is, amit öt évvel ezelőtt vett.

Valószínűleg hitelből vehette a siófoki nyaralót, mert 30 millió forintos banki tartozása van már, ami egy évvel ezelőtt még csak 19 millió forint volt. 

Nincs a nevén ezen kívül más ingatlan, autó és vagyontárgy sem, sőt, megtakarítása és készpénze sincs. Ehhez hozzátartozik,  hogy a vagyonnyilatkozatban a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény szerinti illetményalap hatszorosát meghaladó összeget kell csak feltüntetni.

Tartozik viszont 3,7 millió forinttal egy meg nem nevezett magánszemélynek, a lakás-takarékpénztári megtakarítása pedig 1,8 millió forintra nőtt 2020-ban.

Kapcsolódó
Rogán újra megnősült, Orbánnak továbbra sincs megtakarítása, Hadházy ötmilliós adományt kapott
Matolcsy György hiába jegybankelnök, nincsenek megtakarításai. Kósa Lajos motort vett. Megjelentek a 2021-es vagyonnyilatkozatok.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik