Közélet

Minden tisztségéből visszahívták az orosz pénzen utazó jobbikost

Újpest Média
Újpest Média

Újpest polgármestere minden tisztségéből visszahívta Szabó Balázs önkormányzati képviselőt, miután oroszokhoz köthető szervezet pénzén ment Afrikába megfigyelőnek.

A város honlapján megjelent határozat szerint Szabót a Testvérvárosi, Külügyi, Jószolgálati és Sport tanácsnoki tisztségéből, a Közművelődési és Oktatási Bizottság alelnöki, a Gazdasági és Tulajdonosi Bizottság tagi, a Népjóléti és Lakásügyi Bizottság tagi, a Közbiztonság Bizottság tagi és a Pénzügyi és Költségvetési Bizottság tagi, valamint a pénzeszköz-befejtetésekkel kapcsolatos ügyek feltárására létrehozott vizsgálóbizottság tagi tisztségéből is azonnali hatállyal visszahívta Déri Tibor polgármester.

Szabó szerdán úgy nyilatkozott, nem mond le sem jobbikos párttagságáról, sem újpesti képviselői mandátumáról, sem önkormányzati tisztségeiről.

Korábban az ÚPK frakciószövetség vezetője, Trippon Norbert szintén az Újpest Médiának azt mondta: mivel Szabó tagságát a Jobbik felfüggesztettea frakciószövetség sem tekinti tagjának, szintén mandátuma visszaadására szólítja fel Szabót. Déri Tibor polgármester azt közölte: kezdeményezik a képviselő tanácsnoki pozícióból való visszahívását is.

Wintermantel Zsolt, Újpest volt kormánypárti polgármestere közösségi oldalán azt írta, nem lepte meg, hogy Szabó nem mond le, szerinte normális körülmények között önkormányzati képviselő se lehetett volna. Ha viszont már így alakult, Déri Tibor „élhetne a rendkívüli jogrend adta felhatalmazásával”, megfoszthatná valamennyi önkormányzati tisztségétől.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik