Közélet koronavírus

A DK tragikus állapotban lévő kórházak képeit vágta a Nélküled alá

Megcsináltuk a Nélküled című dal új videóklipjét, miután kiderült, hogy a koronavírus gócpontjai a kórházak voltak — ezekkel a szavakkal rakta ki a DK a Facebookra azt a videót, amiben az Ismerős Arcok Nélküled című dala szól, közben pedig leupsztult, viharvert magyar kórházak képeit mutatják:

A videó apropóját az adja, hogy néhány napja az Index arról írt, hogy a koronavírus-járvány idején Magyarországon a regisztrált fertőzöttek mintegy negyede kórházi fertőzésként kapta el a koronavírust, és a halálesetek csaknem fele is ilyen intézményi fertőzés nyomán következett be.

A Nélküled nem először kerül elő a közéletben. Mint ismert, a Nélküled-ügy a Puskás Aréna avatása után robbant ki tavaly. A kormányzati média azért indított célzott lejárató kampányt az Index újságírója, Miklósi Gábor ellen, mert az nem állt fel a meccs előtt, mikor a közönség állva énekelte el a zenekar leghíresebb dalát, a Nélküledet. Miklósiról, és a Nélküledből menekültválságos videómontázst készítő indexes kollégájáról, Dezső Andrásról antiszemita plakátok is megjelentek Budapesten.

„Hülyegyerekek” – reagált az Ismerős Arcok énekese a Nélküled-botrányra
Nyerges Attila köszöni Czutor Zoltánnak is, hogy „szirupos fingszagú nemzeti romantikának” nevezte a dalukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik