Közélet koronavírus

A DK látni szeretné, hogyan semlegesíti a Nélküled a koronavírust

„A kormány szerint »szakmai« döntés, hogy focimeccset lehet rendezni, koncertet nem – látni akarjuk az ezt megalapozó szakértői véleményeket” – írja a Demokratikus Koalíció nevében kiadott közleményben Varga Zoltán, a párt országgyűlési képviselője.

Miközben tömegrendezvényeket, koncerteket és fesztiválokat  a nyár nagy részében nem lehet rendezni a járványveszély miatt, és lehet, hogy augusztus 15. után sem, a futballmeccseket és sportrendezvényeket engedélyezte a kormány.

Ez késztette a vitriolos megnyilvánulása a DK politikusát.

„Mivel eddig semmilyen kutatás nem állította, hogy a futballstadionok lelátói, a szurkolói rigmusok éneklése vagy a szotyihéjköpködés semlegesítené a koronavírust, írásbeli kérdésben kérdeztem meg a kormányt, hogy mégis minek köszönhető ez a kettős mérce. Rétvári Bence államtitkártól válasz helyett csak kínos össze-visszabeszélést kaptam nemzetáruló baloldalról és hős kormányról, valamint egy egyelőre minden alapot nélkülöző kijelentést, miszerint a kormány »a szakemberek véleményére alapozva« hozta meg a döntést. A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, hogy hagyja abba a mellébeszélést és hozza nyilvánosságra az állítólagos »szakemberek véleményét«, ami alapján kettős mércét alkalmazott – betiltva a koncerteket és fesztiválokat, engedélyezve a sportrendezvényeket.

Bizonyára az egész sportvilág hálás volna a tudományos áttörésért, miszerint a vírust nem csak a távolságtartás és a maszkok állítják meg, hanem a „ki a jobb”, és az „álléé, álléé” rigmusok skandálása, valamint a Nélküled című dal eléneklése is

– olvasható a közleményben.

A zenészek is mindinkább zúgolódnak amiatt, hogy Palkovics miniszter belengette, lehet, hogy augusztus 15. után sem rendezhetnek koncerteken, az egyaránt kettős mércét emlegető Majka és Lovasi András közben egymással is jól összevesztek.

Majka kommentben küldte el „a büdös picsába” Lovasi Andrást
Majka szerint a kormány kettős mércét alkalmaz a járványhelyzet miatti szigorításokkal kapcsolatban, majd a témában posztolt Lovasi is, aki úgy említette meg Majka nevét, hogy az a rappernek nem tetszett.

Kép: MTI/Czeglédi Zsolt

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik