Közélet koronavírus

Elkészült a 100 méteres Trianon-emlékmű, de csak később avatják fel

Az MTI híre szerint a vezérigazgató elmondta: az Országház előtt megépített emlékhely elkészültét a koronavírus-járvány nem akadályozta meg, ugyanakkor az avatás egy későbbi időpontra csúszik.

Az eredeti elképzelések szerint a megnyitó június 4-én, a nemzeti összetartozás napján lett volna, azonban az emlékhely kialakítása miatt — egy négy méter széles és száz méter hosszú rámpáról van szó — nem lehet garantálni a járvány miatt bevezetett távolságtartási szabályokat.

Ezért az a döntés született, hogy mindaddig, amíg a járványhelyzet meg nem engedi, az emlékhelyet nem nyitjuk meg

— tette hozzá. Kitért arra is, hogy az Országház környékének megújítása az Agrármisztérium és a Kúria épületének felújításával folytatódik, a munka egyelőre tervezési szakaszban van.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, az emlékhelyről szóló hírek először tavaly röppentek fel: egy, a Steindl Imre-programhoz kapcsolódó kormányhatározatból derült ki, hogy

mintegy 5 milliárd forintból rendeznék az Alkotmány utca Kossuth Lajos tér és Honvéd utca közötti szakaszát, ennek részeként alakítanák ki a Nemzeti Összetartozás Emlékhelyét.

Ahhoz, hogy a nagy, összetartozást hirdető Trianon-árok megépülhessen a Kossuth téri Agrárminisztérium műemlék épületének egy részét. A beruházást társadalmi vita nélkül, szinte minden szabály elsörésével hozták tető alá.

földművelésügyi minisztérium (földművelésügyi minisztérium, )
Engedély nélkül bonthatnak az Agrárminisztérium épületéből a Trianon-emlékmű építői
A Kossuth téri Agrárminisztérium műemlék épületének egy része simán áldozatul eshet az emlékárok beruházásnak.

Kiemelt kép: MTI/Steindl Imre Program

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik