Közélet koronavírus

Kovács: hétvégére szigorúbb intézkedéseket vezethetnek be a településvezetők

Továbbra is szükség van arra, hogy a lakosság fegyelmezetten betartsa a koronavírus-járvány miatt hozott intézkedéseket, mert ez a garanciája annak, hogy a vírus terjedése lassuljon — közölte a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában az MTI híre szerint.

Kovács Zoltán azt mondta, hogy hétfőtől új szabályozások lépnek életbe a vidéki Magyarországon, Budapesten és környékén azonban továbbra is az eddigiek maradnak hatályosak.

Vidéken lehetőség van a szolgáltatások újraindítására, az üzletek nyitva tartásának meghosszabbítására, a 65 év felettiekre vonatkozó intézkedések viszont továbbra is érvényben maradnak. Budapestet és környékét azért kell külön kezelni, mert ott van a legtöbb fertőzött és a legtöbb haláleset is — magyarázta. Hozzátette:

a hétvégén a településvezetők ismét jogosultságot kapnak arra, hogy szigorúbb intézkedéseket vezessenek be.

Az államtitkár beszélt arról is, hogy a klinikai központokkal összefogva egy reprezentatív mérést végeznek az ország átfertőzöttségéről.     Ez területi lebontásban is megmutatja majd, hol tart jelenleg a vírus terjedése. A tesztelés azonban továbbra sem állítja meg a vírus terjedését – hívta fel a figyelmet Kovács Zoltán.

Koronavírus - Még több hír a témában

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik