Közélet

Karácsony Gergely: most élet-halál kérdés az őszinteség

A főpolgármester szerint ugyanakkor a lakájmédia hazudott.

Hétvégén politikai támadást indított a lakájmédia a Fővárosi Önkormányzat ellen – közölte Facebook-oldalán Karácsony Gergely. Szerinte csúsztatásokra, hazugságokra épülő cikkeket, híreket közöltek a Pesti Úti Idősek Otthonának higiéniai állapotáról és arról, hogyan követte a teszteléseket a járványügyi zárlattal kapcsolatos döntés.

Hazudtak egy idős asszony halálának okáról, és megtévesztették a közvéleményt azzal kapcsolatban, hogy kinek a feladata a beteget ellátó kórház tájékoztatása koronavírussal fertőzött lakó esetén.

A főpolgármester azt írta, a kórházak maguk végzik a tesztelést, az eredményről az operatív törzs azonnal információt kap, így abszurd a fővárost bármilyen információ visszatartásával vádolni. Szerinte a koronavírus terjedésének megállítására akkor van esély, ha mindenki igazat mond, őszinte a másikhoz és a közvéleményhez.

Minden nyilvánosságra hozott valós információ segíti a küzdelmet, minden politikailag motivált hazugság pedig veszélyezteti.

Éppen azért álltak ki a nyilvánosság elé, mert abban hisznek, hogy az információ akár életeket is menthet.

Nincs helye a hallgatásnak, a kozmetikázásnak, de a hazugságnak legkevésbé!

A lakájmédiától helyreigazítást kértek. Megtehették volna, hogy a rendkívüli jogrend adta lehetőséggel élve, rémhírterjesztőkként börtönnel fenyegetik a propagandistákat, de nem tették, mert ezzel a törvénnyel nem értenek egyet. Karácsony Gergely szerint azonban az igazmondás – amiről sokan teljesen leszoktak – most élet-halál kérdés, ezért komolyan kell venni.

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó-Balázs / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik