Belföld koronavírus

Legalább öten fertőződtek meg egy budapesti idősotthonban

Öt, idősotthonban élő embert fertőzött meg a koronavírus, és további 13 lakó mutat a betegségre utaló tüneteket. Ők mindannyian kórházi kezelés alatt állnak, a Pesti Úti Idősek Otthonában pedig újabb óvintézkedéseket hoztak annak érdekében, hogy ne terjedjen tovább a vírus – közölte Karácsony Gergely főpolgármester. A 18 kórházba szállított ember állapota nem romlott tegnap óta, a főpolgármester szerint a helyzethez képest jól vannak.

Koronavírus az idősek otthonában

Sajnos megtörtént az, amitől mindannyian tartottunk: 5 idősotthonban élő embert fertőzött meg a koronavírus, további 13 lakó mutat a betegségre utaló tüneteket. Ők mindannyian kórházi kezelés alatt állnak, a Pesti Úti Idősek Otthonában pedig újabb óvintézkedéseket hoztunk annak érdekében, hogy ne terjedjen tovább a vírus. Nagyon fontos, hogy a kórházakból csak negatív teszttel kerüljenek vissza az otthonokba az idős betegek.#Budapest #vigyázzunkegymásra #maradjotthon

Közzétette: Karácsony Gergely – 2020. április 3., péntek

 

Karácsony felidézi, hogy minden budapesti intézményben, így ebben az idősotthonban is látogatási tilalmat rendeltek el, nem lehet tudni, hogyan került be mégis a koronavírus. Jelenleg nincs már ott dolgozó, vagy bentlakó, akinek tünetei lennének.

A főváros saját forrásból kétszáz tesztet végeztetett el egy magánlaborban az elmúlt órákban az ott dolgozókkal, és a tüneteket produkálókkal kapcsolatba került lakókkal.

Karácsony Gergely arról is beszélt, hogy az idősotthonokban lakók gyakran kerülnek kórházba, és sokszor úgy küldik őket vissza az otthonokba, hogy nem végeznek rajtuk koronavírustesztet. A főváros ezért arra kéri a kormányt, hogy a kórházakból csak negatív teszttel kerüljenek vissza az otthonokba az idős betegek, hogy ezzel védjék a lakók és a dolgozók egészségét.

Kiemelt kép: MTI / Beliczay László

Ajánlott videó

Olvasói sztorik